Bars & müsli


Fick ett ryck igår och gjorde egen müsli och i morse gjorde jag bars med ungefär samma innehåll. Nam nam! Enkelt och suuuupergott.


Müsli:
2 dl solrosfrön
2 dl pumpakärnor
2 dl grovhackad mandel
2 dl grovhackade valnötter
2 dl grovhackade hasselnötter
1 dl riven kokos
1 dl tranbär (torkade)
1 dl russin
½ dl krossade linfrön
1 tsk äkta vaniljpulver eller 2 tsk nystött kardemumma, jag tog båda
1 klick kokosolja

Sätt ugnen på 175 grader
Blada solrosfrön, pumpakärnor, mandel, valnötter, hasselnötter, kokos och linfrö i en stor bunke
Strö över vaniljpulvret eller det du du valt att smaksätta müslin med
Klicka i kokosolja och krama ihop allt tillsammans så det blandas ordentligt
Häll müslin på en ugnsplåt och fördela till ett jämnt lager
Rosta i 15-20 minuter tills nötterna blivit gyllenbruna, rör om lite efter halva tiden
Ta ut och låt svalna
När müslin svalnat blandar du ner russin och tranbär

5 kommentarer:

Anonym sa...

Nyttigt att ha med sig när man rännor!!
Jag gjorde osså egen müsli o bars som åkte med på cykelturerna!!
DOT!
Dad!

sa...

Ja det blev verkligen super gott. :)

Anonym sa...

Har blivit helt besatt av att göra saker i köket!
Allt måste testas!
Fixade hem lite pralinskal häromdan!
Här ska göras praliner!!!
DAD!

sa...

namnam, vad blir det för praliner? :) KRAM

Anonym sa...

Jag tänkte smaksätta med tabasco och kanel!
Fabrikörn har ju delat med sig av sitt tänk, hehehe.
Sen letar jag ivrigt på nätet efter olika recept.
Hittade ett som låter spännande med stjärnanis, kaffe, vanilj och rom.
Annars blir det Baileys, Cognac och glöggsmaker.
Testade att göra fudge häromdan men det gick åt skogen, brände i bönnen!!
Skam den som ger sig, pau at igän!!!
Gjorde Falsk Kaladåns igår kväll!
Kommer ihåg Mors kaladåns sen man var liten!
Problemet idag är att det kan vara svårt att få tag i råmjölk så man får fuska med torrmjölkspulver.
Kanske fru Mårtensson vill testa?

3 ägg
6 dl gammaldags mjölk
1 dl grödde
2,25 dl mjölkpulver
2 msk strösocker
Ev 1-2 krm kardemumma eller kanel

Sätt ugnen på 150-175 grader.
Vispa samman äggen fluffigt och häll i lite av mjölken.
Tillsätt mjölkpulvret och resten av mjölken.
Häll smeten i smorda portionsugnsformar.
Grädda i mitten av ugnen i ca 35-55 min. Se upp så det inte rinner över. Hela innehållet skall ha stelnat när dansen är färdig.
Håll till godo!
Kram!
DAD

Skicka en kommentar